Avlutningen på touren och lite förkyld

16.01.2017 15:57

Oberstdorftävlingarna i årets tour blev mina sämsta, och då speciellt dubbeljakten, vet inte riktigt varför. Man har väl alltid någon dag som är lite sämre, men varför det gick så otroligt mycket sämre vet jag inte. Kändes ju bra till en början men i slutet av det klassiska så var det som att proppen gick och jag kunde typ inte åka skidor, gick lite bättre mot slutet som tur var. Detta lopp förstörde tråkigt nog chanserna till en bra totalplacering då jag tappade alldeles för mycket tid. Men det kanske var bra på ett sätt för då blev det lite lättare att ta lopp för lopp hela vägen och inte tänka på sista dagen och totalen så mycket. Och de övriga loppen gick väldans bra! Nytt distans-pers igen i Toblach, 12:a! En sliten kropp som jag lyckades få att disponera loppet perfekt för den dagen och tillomed ta en placering på slutet, inte varje dag jag gör det, men något jag verkligen jobbar hårt med att få till.

Masstarten i Val di Fiemme var jag ännu mer trött inför men tänkte att det var lika för alla och att jag skulle hänga med så länge som möjligt. Jag låg länge längst bak i klungan och tappade lite/åkte ikapp lite om vart annat och det gick så mykcet bättre än förväntat och jag kunde åka skidor hela loppet och återhämta mig bra mellan backarna. Kul! Slutlig 15:e plats var jag mycket nöjd med. 

Sista dagen är inte så mycket att orda om, jag tog mig upp, punkt. Typ. Det var dock min bästa klättring nånsin även om jag fortfarande inte är nån specialist på det och inte orkade spurta sista 300 m. Men slutade iaf 25:a och det är väl ok tycker jag! Tack, alla som hejat, hört av sig och hållit tummarna, alla som var med under resan och inte minst vallarna!

Sen for vi hem och jag planerade att vila minst tre dagar efter urladdningen, det var skönt, bara det att när jag skulle börja att träna lite lätt igen så blev jag krasslig :/ det har hållit i sig över helgen och hade väl ett litet hopp om att blir frisk så jag kunde tävla i Ulricehamn, men nej. Velade in i det sista men bestämde idag med hjälp av landslagstränarna att jag står över, något som jag egentligen visste själv var smartast, men såna beslut kan ibland vara svåra att ta själv, man vill ju så mycket! Extra tråkigt då jag skulle ha åkt i landslagsdräkten och inte i nationella gruppen. Men, nu går jag all in mot Falun och SM istället och får komma igång i lugn och ro hemma på Hallsta. Det blir bra.

Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode