Blötaste helgen på länge

09.03.2015 19:34

Helgen i Meråker blev en riktigt blöt historia då det nästan konstant regnade och var allmänt kasst väder. Men tävlingarna var ändå rätt fina och en bra prövning för mig.

Om vi börjar med lördagens sprint så blev jag fyra i prologen, som var första racet för mig på en månad, så det var ett ok lopp med ganska seg känsla och en otrolig sprinthosta efter. I kvarten och semin sedan kändes allt bara bättre och bättre, trots stormen och vattenpölarna ;) i finalen tröt krafterna lite och en del taktiska missar plus att föret gjorde att banan tog nästan fem minuter (knappt en minut längre än prologen) gjorde att jag slutade på en fjärdeplats. Okej för att vara första tävlingen på en månad och min bästa placering i sprint i vad som nog var årets sista riktiga sprint med. Riktigt nöjd med hur jag lyckades prestera i klassiskt i sånt knivigt före och hur jag hanterade väderomslagen :)

Söndagen blev en sjukt tuff historia, 20 km skulle avverkas på en hård 10km-bana med ett otroligt löst före (efter regn hela natten och 150 killar som passerat tre gånger var). Detta visade sig inte alls vara mitt före, och jag tog i för allt jag hade men det kändes knappt som jag var ute och tävlade.. Frustrerande! Jag behöver fart och ett underlag som svarar för att kunna åka fort. Tidigare i år har jag varit lite less på att bara leverera jämna resultat, nu har jag åtminstone ett rejält bottennapp och förhoppningsvis kan jag även få till ett panglopp innan året är slut! 

Närmast väntar några dagars träning hemma i Östersund på det tunna, tunna snötäcket innan jag far iväg på nästa äventyr; alpen cup i Chamonix i Frankrike! Ska bli roligt att komma iväg på nåt nytt ställe och tävla, känns verkligen som en bonus för mig att få åka på detta. Visst, jag kan själv tycka att jag har kapaciteten för att vara med och prestera på vc, men mina sjukdomar och att alla andra passade på att åka bra gjorde att jag hamnade lite "utanför systemet" eller vad man ska säga. Aja, ser mycket fram emot detta nu! Hoppas på finväder ;) 

Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode