Färdigtävlat

10.04.2016 18:28

Det är dags att göra bokslut på årets skidsäsong och träningsår. I och med tremilen förra söndagen så avslutade jag även min säsong för i år. Sen blev det så att jag följde med klubben på lite sponsoraktiviteter i Bruks ändå, men då jag redan bestämt innan att jag inte skulle tävla så gjorde jag inte det heller. Såklart så ryckte det lite i tävlingsnerven under lördagen, speciellt med tanke på vilket väder det var, men det var ganska skönt att stå på sidan också! Stängde liksom av hjärnan helt i söndags så den hade nog inte gått att få igång igen så lätt, åkte en hel del skidor på skaren i helgen och det var inte lätta ben kan jag lova, vädret till trots ;)
Ska man summera säsongen så kan man väl säga att jag har varit stabil, tagit ett rejält kliv framåt och placerat mig topp 30 på vc flera gånger, vilket var ett stort mål. Sen har jag kanske saknat det där topploppet, men å andra sidan var det lite en sån säsong som jag inte hade ett specifikt lopp jag laddade för för första gången. Så med tanke på det så tycker jag helt klart att jag uppnått mitt mål att kliva fram och visa att jag hör hemma på världscupen. De lopp jag kommer komma ihåg extra bra är premiärhelgen i Ruka med semifinal i sprinten och poäng på distans, så klart tour de ski med höjdpunkten med 17:e platsen i Toblach och IntersportCuphelgen hemma i Hudik där jag kunde sopa rent (ett mål jag hade redan på hemma-JSM 2010 men då gick det käpprätt, men nu så!).
Mer än så tänkte jag nog inte sammanfatta, ni som hängt med vet vad som hänt. I framtiden nu så tänker jag ta det lite piano nu och börja vänja in grundträningsmomenten så smått, ordna så mitt knä är redo för löpsäsong och sedan kör vi på vecka 17! Riktigt taggad för att träna nu, eller iaf sommarträningen, tar emot litelite att just börja träna än så länge, men det ska nog inte ta allt för många dar innan det suget kommer också, nu när det är bart ute och allt.

För att återknyta till Bruksvallarna så bjöds det på helt magiskt väder i helgen, sånt väder som man alltid håller tummarna för att det ska bli, så det blev några timmar på den perfekta skaren för mig. Så tack HIF och Sparbanken för den helgen.

Och tack till klubben, klubbkamrater, mina ovärderliga sponsorer och alla andra supporters som hjälpt mig i vinter. Tack för att ni tror på mig och gör så att jag kan leva det liv jag lever. Tillsammans ska vi nu ta nästa steg mot världseliten nästa år!

Största förändringen nästa år, förutom att jag ska träna mer, är att jag och Mattias ska flytta från Östersund och till Sollefteå. Fyra fina år har det varit här, men Östersund har aldrig varit och kommer nog aldrig bli min stad, så är det bara. Sollefteå och Hallstaberget är det bästa stället i Sverige att bedriva träning på enligt mig och jag gillar staden väldigt mycket, plus att jag får närmare hem till Harmånger, vilket inte känns som ett minus direkt. Det känns spännande och jättebra och jag tror att det kommer bli ett lyft för oss båda när flyttlasset går i sommar :)
Men först nu så hörs vi vecka 17 med ny energi! //Evelina

Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode