Fjärdeplatser så det räcker

15.03.2016 21:06

Hej!
Först och främst måste jag bara berömma vädret som varit på slutet, först sol i Estland (var nog första  gången jag såg den där) och sen även soligt och varmt här hemma. Okej, snön tinar otroligt fort och det går rätt tungt i spåren, men det blir som ändå så mycket lättare att hitta ett leende.
I helgen blev det en hel del stolpe ut, men ändå känner jag mig väldigt nöjd. Formen var bra och föret i min smak så det var kul, sen var det lite småsaker varje dag som sket sig, det grämer mig lite än, men samtidigt kände jag (när jag stod på benen iaf) att jag verkligen gjort mitt bästa och fått ut allt för dagen.
Börjar vi med sprinten så var väl det positiva mitt bra kval och den bra känslan i kvarten. Det mindre bra var väl min vurpa när jag låg tvåa i kvartsfinalen, har bara mig själv att skylla då jag fick bakåtvikt eller nåt och klantade till det. Surt!
Lördagens klassiska lopp var verkligen roligt att köra, såna klassiska spår som jag vill ha, hårda och snabba. Det satt verkligen bra med tekniken och jag kunde bomba hela vägen. Att det blev en fjärdeplats med bara sekunder upp var lite surt, men som plåster på såren var jag iaf bästa svenska.
På söndagen var det jakt på det totala resultatet under helgen, jag gick ut som sjua. Sällan vi kör jaktstart så faktiskt (och alla de loppen i vc får man ju starta i vågstart typ) så det var kul, men lite nytt taktiskt sett och så. Jag försökte följa ryggar och vara smart, tills ingen ville dra, då tog jag på mig jobbet att jaga ikapp ledarinnan (tänkte en del på de andra svenskorna i sammandraget i scancupen, att de behövde gå ikapp). När vi kom ikapp henne ca 1 km från mål var jag riktigt stum, och det blev hårdkörning direkt då och jag kämpade mig med på en lite sämre position än önskvärt. Detta ledde till att jag fick vara med och slåss om andraplatsen ändå in på upploppet, men där fanns inte riktigt trycket i min åkning och känslan när man blir passerad av en norska på varje sida och slutar fyra var väl inte allt för go. Men jag har sett loppet i efterhand och vet och såg att jag gjorde allt jag kunde, så det får jag ändå vara nöjd med! Samt att jag hade tredje åktid på den etappen, så det var inte bara fjärdeplatser ;)

Nu hinner jag nästan bara packa om innan det bär iväg till Torsby för lite Sverigecuptävlingar igen. Ska för första gången i vinter tävla på samma ställe som våra junisar (förutom hudik men då bodde jag ju hemma) som har JSM. 


Vårsol

Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode