Första dagen på nya träningsåret!

20.04.2015 19:41

Nu och i och med lördagens tävling så är säsongen och hela träningsåret 2014/2015 slut och idag vänder vi blad och börjar timräkningen på noll igen.

Vad har jag då att säga om året som gått.? Tänkte inte dra nån lång resume, ni som har hängt med har väl ändå koll. Men till att börja med så har jag tränat ca 70 timmar mer än ifjol och definitivt mer i den hårda zonen, A3. Jag har varit bättre och starkare än nånsin och åkt skidor fortare och smartare än förut. Men i år har jag fått väldigt många käppar i hjulen på vägen. Extra motigt för mig som tidigare aldrig riktigt haft några stora motgångar. Nu har det väl egentligen inte varit så stora motgångar heller, men tillräckligt stora och istället desto fler.. Några vurpor, två förkylningar och en väldigt "svår" säsong med hemma-vm och sjuk konkurrens på damsidan har lett till att jag inte fått riktigt betalt för de steg jag har tagit. Känns lite frustrerande att inte få ut allt, samt lite omotiverande då man gör såna framsteg och ändå leder det ingen vart.

Men det finns en hel del fina guldkorn från säsongen med, icke att förglömma. Till exempel 10 skate i Bruks, helgen i Lillehammer, Falun-tävlingarna och U23-VM i Kazakstan. Även om en fjärdeplats inte var det jag hade hoppats på som bäst i det mästerskapet så är jag glad att jag åkte, att jag gjorde mitt bästa och fick avsluta min u23-tid med det mästerskapet (hon som var trea det loppet var ju faktiskt 6:a i falun sen ;).

Säsongens resultat gick väl lite utför på slutet, flera orsaker till det tror jag. Dels bristande träningsmängd efter sjukdomen och dels motivationen som inte alltid var på topp. Jag hann även panga lite i år och det har också lett till mycket tankar hit och dit, är man lite borttappad är det lite svårt att fokusera.
Nu ska jag ta lite semester (iaf en vecka), och börja träna igen för nya utmaningar! Första blir att försöka hänga av Mattias på cykeln i bergen på Mallis, ja utför alltså, dit vi ska och cykla/sola lite i början av maj!

Ha det gött så hörs vi!

Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode