Jag kan springa!

19.05.2017 12:16

Sitter just nu och väntar på dem från Umeå som ska plocka upp mig på vägen till Östersund där vi börjar vårt första läger för i år i eftermiddag. Hinner med ett kortare inlägg nu :) Lägret pågår till nästa onsdag och det känns faktiskt lite kul att åka till Östersund nu när man inte bor där längre. Hoppas bara att sur-Jämtland visar sin bästa sida!

Astrid svansar som vanligt runt datan och är knäpp, så alla stavfel skyller jag på henne denna gång ;)

Åter till rubriken, att jag kan springa normalt! Ja, det gick ju som bekant även bra förra sommaren, men det är väldigt länge sedan det börjat så här bra och att jag kunnat springa längre pass på våren utan problem har inte varit en vana. Så otroligt skönt att slippa börja om på noll igen. Har till och med sprungit intervaller. Men det är också så länge sen så jag vet nästan inte hur man gör, hur långa brukar folk köra? hur fort ska jag springa? Hur många? Ja, lite rookie där, men det är framförallt kul! Siktar på att det håller i sig så här fortsatt och då är planen att vara medpå Niptrail som är en tävling här i Sollefteå den 6 juni.

Man kan dock undra vad jag gjort för att det ska funka, kan inte säga att jag har stenkoll på det själv, har liksom provatallt så vet inte riktigt vad som hjälpt bäst. Men den senaste kombinationen: fixa ryggen + några rehabövningar för småmuskler nästan varje dag + några tunga styrkeövningar för lår/rumpa på gymmet + nya sulor och skor, är väl det som fungerat nu. Sen har jag nog lärt mig att känna igen farlig och ofarlig smärta bättre. Just att våga börja springa var det som hjälpte mest förra året. Att kunna sluta precis innan det gått för långt men ändå våga känna lite "pirr" i knät då och då. Svårt att förklara men typ så.  

Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode