Många långa lopp

27.03.2017 13:24

Hej!

Sista tiden har jag tävlat en hel del, mestadels klassiskt och längre lopp. Först drog jag till Holmenkollen och fick köra en sista världscup, den klassiska tremilen där, kanske inte riktigt min melodi men en riktigt häftig upplevelse att åka och loppet gick ändå okej fram till sista varvet. Sen var jag bara hem och vände innan jag drog vidare till nästa års SM-stad Skellefteå där avslutningen i Intersport cup skulle avgöras, ledde ju som sagt innan och målet varatt ta hem totalen, då krävdes ett topp-6-lopp av mig någon av dagarna, så kände mig inte allt för stressad med det. Förstaloppet var ett tufft 15 km klassiskt med fina spår och förhållanden. Tråkigt nog så var jag klubbens enda åkare den helgen, men fick desto bättre service istället. Planen med loppet var att gå ut lugnt och öka och sedan göra ett bra slutvarv. Väldigt nöjd med hur jag kunde genomföra planen och tog verkligen ut mig till max den här dagen, sen att Linn hade ett ännu mäktigare slutvarv fanns inte så mycket att göra åt. En tredjeplats för min del och säkrad totalseger! 

Dag två körde vi sprint, även den klassisk. Banan var tuff och tog nära fyra minuter. Prologen kändes bra, sen fick jag verkligen bekänna färg i kvartsfinalen där det hamnat väldigt många åkstarka åkare i min, men det gick bra och semin kändes ännu bättre och hade även en mer kontrollerad karaktär. Väl i finalen varjag väldigt sugen på att äntlligen ta den där segern, men det ville sig inte då heller, lite småmissar i spårval och lite utträngd av de andra förstörde min dag och jag fick stå vid sidan av pallen som fyra, inte dåligt i det motståndet som bjöds, men surt när jag tyckte att det fanns mer i kroppen.

Nu har vi kommit fram till i helgen, som spenderades i Umeå, en riktig storstad om ni frågar mig och Jackie. De avslutande SM-tävlingarna blev ingen jätterolig historia. Teamsprinten kändes bra för min del, men det måste ju funka för båda om det ska gå bra och det gjorde det inte. 3-milen gick verkligen inte bra för mig, vet inte riktigt varför men efter en dålig start så kom jagin i en väldigt negativ spiral och det är inte kul på ett sånt långt lopp. På nåt sätt kunde jag ändå vända på det och plocka en hel del placeringar på slutet, vilket jag är nöjd över, dock alldeles för sent och långt ner i listan för att vara kul.

Nu är jag hemma hos kissemissarna igen och det stormar och är tio plusgrader, har inte varit och tittat på spåren men hoppas att det åtminstone är lite skidåkning kvar. Tävlingsmässigt så har jag haft planer på Fjälltopploppet8 april, men nu är jag inte jättesugen, så vi får se hur det blir. Annars är den här säsongen historia nu. Även om detär fyra veckor kvar på det här träningsåret så är det snart dags att knyta ihop säcken och utvärdera och sedan blicka framåt för att börja om på nytt igen.

Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode