Nytt år och allt

02.01.2017 17:42

Okej, detta var nog det längsta blogguppehållet jag haft, lite för långt kan tyckas! Men hoppas ni kunnat följa mig bra på andra håll istället. Nu kommer iaf äntligen ett inlägg, nu när vi har wifi på rummet. Blir inget rekordlångt vill jag bara förvarna!

Ska vi börja lite lätt med slutet på förra året så kan jag väl sammanfatt det med halvdan tävling i Davos, inte bra inte dålig men jag ville mer, sen fick jag åka hem och styrde kosan mot mörkret och Boden, därifrån fick jag med mig två fina klassiska lopp då kroppen svarade riktigt bra! Hem från Norrbotten för några dagar i Solle och fixa det sista juliga i huset innan vi packade in hela familjen (jag, Mattias och katterna) i Golfen och drog hem till Hälsingland för julfirande hos mammi och pappi. Det var väldigt mysigt och trevligt och alla katter skötte sig mycket bra.

Hem till Sollefteå och vintern igen för att träna lite mer, förberda nyår och ladda för skan-cup i Finland. Men då ringer herr Grip och förstör friden ;) En bra men sen julklapp kom och jag skulle få packa väskan och dra på tour de ski! Lite chockad till en början, fick packa och dra samma dag, men ju längre det gick så kände jag att jag var på helt rätt plats! Såklart trist för Anna som blev sjuk, men så glad att jag fick den här möjligheten. 

Touren började ju med sprint, på höjd, har inte så jättebra erfarenheter av höjd sen tidigare så visste inte riktigt vad jag kunde vänta mig. Ville iaf ta mig vidare från prologen, och det gick ju galant, in som 7:a. Det blev sedan ett tight heat och där jag inte hade bästa starten aldrig fick vara med och kämpa om topplaceringarna.
Dagen efter, igår alltså, skulle vi köra 5 km klassiskt, i masstart, spännande! Tycker jag. Trodde det skulle vara tjurrusning från start och att jag skulle dö efter typ 2 km, men det gick inte så fasansfullt fort och jag kunde hänga med bra och ta placeringar där det var smart att göra det, nosade länge på en topp-tioplacering, men kämpigt i slutet och många jagande vargar gjorde att jag slutade på 13:e plats. Inte fy skam det heller, helt klart distans-pers, om man nu kan kalla det distans, men det tycvker jag. Det är väl lite som i friidrott att medeldistans är bland det allra tuffaste. En bra boost för självförtroendet iaf.

Nu är vi på plats i känd mark, Oberstdorf, och imorgon väntar en 10 km dubbeljakt. Nära två år sedan sist jag körde "skidbyte" och 10 km var väl när jag var junior. Men kul att jag får stå långt fram och ska gå in med samma inställning som igår och vara smart men snabb. Inte det lättaste, men ska göra mitt bästa.

Fina vyer här nere, men ingen snö.


Nyårsfina

Julfika

Granen  och en nyfiken Astrid

En tånagel från seger i Boden

En fin träningsdag på Hallstaberget
 

God fortsättning och hoppas ni inte gett upp hoppet om hemsidan :)

//Eve

Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode