Rapport från helgen i Norge :)

17.12.2014 14:25

Tillbaka i Sverige igen och tillbaka till internet ;) Var ganska dåligt av den varan i Norge, men vi hade väldans kul ändå och tävlingarna gick ju också helt ok!

Började i fredags med 10 km skate, mitt första tuffare skatepass sedan tävlingen i bruks (pga skadan i Piteå), känslan var från start ganska dålig i kroppen, hade inte riktigt den där extra kraften att kötta i varje steg utan det var mer lite mellanmjölk och tröskelfart typ. Men jag lyckades ändå kriga till mig en topp-10 placering, något jag var riktigt nöjd med med tanke på känslan. Det gäller ju även att ha en hör lägstanivå, och med detta loppet så tycker jag att jag visar att jag höjt den till i år.

Under lördagen körde vi sprint, fick till en helt ok prolog och en andraplats där. Sen blev det lite mer struligt. Kvarten gick super, lätt vidare. I semifinalen krokade vi ihop några och jag tappade då en truga och fick köra nästan hela heatet utan (Kände att jag skulle tappa för mycket på att byta stav) men klarade mig vidare till final! Väl i finalen gick allt superbra tills sista backen, tappade återigen en truga då en norska klev på den och det plus en liten taktisk miss gjorde att jag tappade istället för att ta platser på upploppet. Men 5:a, det duger väl ;)

Helgens roligaste var nog ändå söndagen, hade väl inga jättestora förhoppningar, mer än att köra järnet och försöka hänga i så länge jag orkade, var ju ändå 20 km och det är väl inte riktigt min grej. Men det gick över förväntan och jag kunde hänga med rätt ok, åkte med två norskor och en annan svensk nästan hela loppet (fick släppa iväg 4 st efter 5 km) och hittade krafter som jag inte visste att jag hade på slutet (plus mitt superglid) och kunde spurta in på en 5:e plats! :D 

Det verkar vara nåt med mig och siffran 5 i helgen, för jag ligger även nu 5:a i totalsammanställningen, inte jättelångt upp till pallen som jag siktar mot och 7 tävlingar kvar. 
Okej, det är jäkligt bittert att inte få chansen i vc nån gång, speciellt när jag känner mig stark och är i form. Min förkylning och skada var väldigt onödiga känner jag nu, men inget jag kunnat göra nåt åt. Vintern är lång och jobbar jag hårt vet jag att det kommer att fortsätta uppåt, sen är det inte helt fel att vara med i skandinaviska cupen och fightas i toppen heller! :) 

Nu ska jag sluta surra och plugga lite ;) imorgon väntar ett masstartslopp här i östersund och på lördag tävlar jag igen, men då med bössa på ryggen. Ganska långt uppehåll med tävlingar nu annars, därför passar det bra med lite mindre tävlingar här hemma :)


Vår lilla julgran :) 

Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode