Sammanfattning

18.04.2017 15:19

Här är en liten sammanfattning från säsongen som gått. Den är väldigt kort, men rakt från hjärtat då jag kopierat in den rakt av från min utvärdering. En sån utvärdering skriver jag efter varje år som klarats av, den behandlar bland annat träning, vila, tävlingar, mål, mentalt, tränare mm. För att riktigt bena ut vad som varit bra dåligt och hur man ska jobba vidare nästa år.
Nu håller jag som bäst på att vila, vänja mig vid att springa, förbereda mig för stakträningen med lite styrka och i helgen åker jag till Paris med två kompisar för att sen när jag kommer hem börja på riktigt igen då det nya träningsåret börjar nästa måndag. Men först, här kommer ett utdrag från tävlingsdelen i utvärderingen:

"Säsongen började lite trögt, inte de resultat jag ville ha i Bruksvallarna i november, vet inte riktigt varför men var ganska pressad på nåt sätt och inte redo i huvudet för tävlingar, kroppen tror jag inte att det var nåt större fel på egentligen. Fick lite islossning vid cupen i Idre helgen efter, då kändes det även roligt att tävla.
Fick sedan åka ner till Davos och köra VC, men det loppet passar mig inte riktigt och det gick sådär, tror dock jag fick med mig erfarenheten att jag presterar bättre om jag bor lågt och inte längre på höjd verkar det som. Alltid bra att ha med sig.
Efter en helg i Boden med riktigt bra känsla och resultat lade jag in en träningsperiod där formen kändes riktigt bra. Var reserv till Tour de Ski men trodde inte det skulle bli nåt, men samma dag som avresa blev jag inkallad. Bara att packa och göra sig redo, hade trots allt bra träning för det i ryggen. Resultaten där blev dem bästa på hela vintern, och dem bästa nånsin på distanslopp. Fyra topp-16 resultat blev facit. Själv är jag mest nöjd med känslan på 5 klassiska och 10 klassiska masstart. Sen när jag kom hem tänkte jag vila tre dagar, på den fjärde när jag skulle träna fick jag ont i halsen. Där tog väl egentligen min säsong lite slut, kom aldrig tillbaka i samma slag iaf. VC i Falun och SM blev en riktig tung historia, skulle kanske inte kört såhär i efterhand, iaf inte i Falun, men ville så hemskt gärna tillbaka för att kunna konkurrera om en plats i VM-laget, som jag visste att jag kunde vara aktuell för, men det gick i stöpet. Fick väl lite revansch sen under Sverigecupen i Falun och Skellefteå och skandinavisk cup däremellan, men inte samma känsla som tidigare i kroppen tyvärr. Dock tycker jag att jag hela vintern gått framåt mentalt och kunnat lära mig och testa saker på vägen, även om den inte varit spikrak och det ser jag som positivt. Även att jag som jag önskat varit lite mer ojämn i år och haft topp och dalar istället för stabila lopp är bra, även om jag kanske inte önskade så djupa och långa dalar, men nu har jag testat hur det är och kanske kan jag göra nån kombination nästa år med en hög men också stabil nivå, med nån supertopp.

Annars så nådde jag faktiskt alla mina resultatmässiga mål utom ett, jag var topp 20 på VC distans fler än en gång, jag tog SM-medalj i Söderhamn och jag tycker att jag tog några steg framåt med tanke på touren. Enda jag missade var VM, och det visste jag att det skulle bli tufft men jag är ändå nöjd att jag var med i diskussionen i år.

Blev även vinst i totala Intersport cup och fyra i SM-touren." 

Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode