Seger!

24.03.2016 13:32

I söndags avslutade vi årets Intersport Cup med ett varmt och jobbigt 10km-lopp. Det var en tuff bana med jobbigt före som det skulle avverkas tre varv på. Det skulle bli tufft och juniorherrarna tipsade om att hålla igen lite i början. Ja, det är väl inte min starkaste sida, att hålla igen, men jag försökte gå ut kontrollerat (vilket var ganska svårt då skidorna gled så otroligt bra) och planen var att öka ut på andra varvet, så långt gick det bra och jag tog ganska mycket tid på de övriga under varv två, men det fick jag sota för under sista varvet som blev en riktig plåga! Stumma ben och längre än vad jag trodde kvar fick jag verkligen kämpa för att hålla farten uppe och då jag fick indikationer på att tvåan och trean i loppet åkte fort slet jag för allt jag hade ända in i mål. Det räckte till en seger med 7 sekunder! Väldigt skön segerkänsla, och äntligen vann jag ett "riktigt lopp" och ingen halvdistans osv.

Mitt facit i Sverigecupen kunde knappt vara bättre, 4 vinster och en 2:aplats, de poängen räckte till en fjärdeplats i totalen, hade behövt köra ett till lopp för att ha chans på segern, men då jag varit på vc de två helgerna så vart ju det svårt. 
Det är så skönt att jag lyckats hålla mig frisk i februari i år (det var några år sedan sist) och kunnat få en bra vårform. En planerad tävlingshelg kvar, SM, visserligen lite lotteri när det är teamsprint, där vi är två om det, och en tre-mil, som jag är väldigt ovan att köra och aldrig fått till de få gånger jag försökt. Det är första gången jag åker en klassisk tremil faktiskt, så det blir spännande!

Idag på träningen med universitetet så förberedde vi oss just mot den kommande 3-milen då vi körde ett längre tröskelintervallpass, visserligen "bara" 26 km, men väl 1,30h effektiv tid, vilket inte var igår! Men bra genomkörare och fina förhållanden. Mindre bra uppladdning för tävlingen jag ska köra imorn, men det gör inte så mycket ;) Åk en mil vinn en bil heter den, och jag går mer in för att vinna den utlottade bilen än tävlingen på 1 mil tror jag :p Vi får väl se!

Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode