Sista rycket

26.03.2015 13:01

Nu är jag på hemmaplan igen efter nästan en vecka i Kalix med Sm och cupfinalen. Det blev lite segt att vara borta så länge, men Kalix bjöd på fina tävlingar med vinterns kanske bästa förhållanden i spåret och mestadels finväder :) Tävlingarna bjöd på lite både och för min del.
Inte direkt nöjd med min 18:e plats på tremilen, men samtidigt gjorde jag mitt bästa för dagen och ser inte vad jag kunnat göra bättre. Min bästa tremil någonsin, alltid något, men samtidigt kommer jag nog alltid gräma mig över hur jag tappade 6 placeringar sista 4 km. Men det var nog 90% mentalt och mindre kroppen det berodde på. Har alltid haft svårt att "hålla ihop huvudet" i ett helt lopp när det är sådär långt. 

Teamsprinten körde jag med Jackline, som inte hade sitt livs dag kan vi väl säga, tråkigt när det kändes så pass bra för min del! Stafetter har väl aldrig varit min starka sida direkt, gillar inte när andra ska påverka min slutprestation, men har börjat gilla det mer och mer på senare år och från helgen tar jag med mig min bra känsla och så får vi hoppas att alla bitar faller på plats nästa år!
I tisdags var det den avslutande deltävlingen i Sverige cupen, 5 km skate. Jag hade missat för många tävlingar och hade inte direkt nåt med slutstriden att göra inför dagen. Ville dock få till ett bra lopp och en bra känsla, men det lyckades inte riktigt tycker jag. Småseg och inte det rätta klippet i steget, tråkigt då det faktiskt är en av mina favoritdistanser. Men den senaste tidens tävlande och resande har nog gjort sitt, samt att det är i slutet av säsongen nu, inte samma stuns i armar, ben och hjärna som i november..

Denna veckar försöker jag att bara samla energi och ta det lugnt, allt för att vara så fulladdad som möjligt på lördag då nästa mästerskap drar igång, årets SM i skidskytte. Lite nervös, ja, men det ska nog gå vägen, börjar ju bli rutinerad nu ;) 

Ha de! 

Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode