Slottssprinten

12.02.2016 12:50

Igår tävlade jag runt slottet, i klubbdressen. Det var en riktig krigarprolog, där egentligen inte så mycket kändes bra, mest tack vare spåren som var väldigt lösa och även om jag inte vill erkänna det så är jag ganska beroende av bra spår och skidor för att kunna åka fort. Speciellt klassiskt. Nåt att jobba på, vilket jag gör hela tiden. Men jag tog mig iaf vidare som stabil 29:a. Sen fick jag inte så bra heat att välja på, så skulle nog ha åkt lite fortare ändå ;) min kvart skulle visa sig bli den snabbaste och med lite dålig position i första backen så var jag ganska rökt, fanns liksom inte tid och möjlighet att köra om nån innan upploppet och väl där så kunde jag inte få fast skidorna som jag ville i det luriga föret. Men jag slog iaf en i heatet och slutade totalt 25:a. Men det var iaf en häftig upplevelse och jag hoppas jag får åka igen där nån gång, med lite bättre fart och teknik i sånt "vårföre". 


Nu är jag i Falun och har tagit steget in i landslagstruppen i helgen, så då får ni se mig i vitt igen. Ingen större skillnad annars, olika vallateam, kläder och boende men annars funkar det mesta som lika :) det snöar här iaf och imorgon ska vi tävla 5 km klassiskt, med mördarbacken, verkar som min klassiska skidåkning ska sättas på prov igen så jag hoppas jag får till det bättre för distansen gillar jag! På söndag är det masstart, skate 10 km, första skatemasstarten för i år och jag vet inte ens om jag åkt nån förut, jo en j-cup 2011 och på skidskyttet. Det blir kung iaf! Båda dagarna är start 11.30 för oss, hoppas ni hejar! 

Och för er som orkar och har möjlighet så kan ni ta med en spade och åka till skidstadion i Hudiksvall i helgen kl 9.00 för att säkra vår Sverigecup nästa helg! Skulle verkligen vilja tävla på hemmaplan men snön är som vanligt emot oss där, men hoppas det går vägen och att många hjälper till. 

Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode