Slut på SM

01.02.2016 19:33

Hej!
SM är slut för denna gång och jag är äntligen tillbaka hemma efter en lite längre turné på vift. Veckans resultat är väl inget som riktigt sticker ut, men samtidigt är jag väldigt nöjd. Vet inte riktigt vad jag gick in med för resultatmålsättningar, allt kändes på nåt sätt ovisst, men samtidigt passade jag på att ha några små mål för mig själv som jag vile uppnå. Bla att jag ville bryta trenden jag haft hela vintern med att ligga väldigt bra med i halva loppet och sedan tappa på slutet. Det klarade jag! I onsdagens 10km-lopp gjorde jag mitt bästa för att gå ut kontrollerat (inte det lättaste när man inte vet hur man gör det :p) och ha fokus på att åka fort i långa backen på andra varvet. Det lyckades jag bra med och banan tog ut sin rätt då många tröttnade och jag kunde konstatera att 13:e-platsen i varvningen förbättrades till en slutlig 7:e placering! 
foto:langd.se
I stafetten var vi (Jackie, Carro och jag) väl inte ett av favoritlagen direkt, men vi gjorde alla vårt bästa och det var ganska kul även om jag var lite omotiverad när jag stack ut i ingenmansland. Men när jag började se ryggar på åkare framför så väcktes jaktlusten i mig och jag tog en efter en. Var bara 25 sekunder efter Kalla med min sträcktid, så det får ses som godkänt med mitt utgångsläge.

I lördags var det en fartfylld sprint som stod på programmet. Sällan jag kört en sprint som hållit så hög hastighet, även om det är lite meningen med sprint så är det ofta tuffa stigningar och dryga banor som man blir trött av och inte just att hålla farten så pass hög. Men det var kul! Lyckades ta mig till finalen efter en mycket viktig spurt. Väl där så gjorde jag mycket rätt med tillslut så hade jag inte topphastigheten som krävdes så jag fick vika ner mig till en femte plats.

Nu framöver för min del så har jag i samråd med tränare och skidförbundet, men mest själv, bestämt att jag måste vila från tävlandcet ett tag, hinna träna och få vara hemma ett tag. Det är ju en ganska stor del av prestationen att man är taggad och på tårna när det väl gäller och jag har tävlat väldigt mycket hittills i år. Också det en del till att jag stod över gårdagens skiathlon. Det är klart, det är tävla man vill och tränar för och för att nå resultat så måste man även klara att tävla mycket. Men den här säsongen har verkligen gått över förväntan såhär långt och en stor del i att jag har börjat känna en liten mättnadskänsla är nog att jag inte alls varit inställd på att åka så här mycket.
Först var det benen som sa ifrån, syran har kommit mycket tidigare än vanligt och stannat längre de senaste tävlingarna än vanligt och sedan satte det sig även i huvudet, en lite trött känsla även där. Liknande känsla jag upplevde under touren för två år sedan, med den erfarenheten vet jag att det är bättre att stoppa nu med ett litet break och sedan komma tillbaka i fullt slag och konkurera om de platser jag så gärna vill ha! 
Ser verkligen fram emot resten av vinterns tävlingar nu, men det är skönt att jag inte imorgon och dagarna efter det måste vakna och känna efter och sedan värma upp och känna efter, nu ska jag bara vara ett tag!

Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode