Tour-3:a och 4:a

07.03.2017 14:29

Hej!

Foto:Adam Johansson

Sen sist så har min form varit stigande, sakta men säkert och jag har mer och mer börjat känna igen mig själv ute i spåret. Först körde jag en mini-tour i Falun som ingick i Sverige-cupen, för två veckor sedan. Målet med helgen var mer eller mindre att behålla ledarvästen som jag hade när jag kom dit. Det lyckades jag med efter idel pallplatser och en slutlig tredjeplats i touren. Hela helgen hade ganska små marginaler och flera spurter, lyckades både bra och dåligt med det och kan väl säga att jag hann med att ha både tur och otur :)

Två veckor senare, i helgen som var vill säga, var det dags för en exakt likadan tour, men denna gång i Lettländska Madona och skandinaviska cupens avslutning. Kände mig fortsatt ganska pigg i kroppen i helgen och sprintbanan var lite speciell med sin knapp kilometer och bara en backe. Det var verkligen full fart och viktigt med starten, men kul med sån sprint ibland å!! Prologen gick sådär för min del, var inte beredd på att det skulle gå så fort typ. Men sen satte jag riktigt bra starter i heaten och kunde vinna både kvart och semi, i finalen så fick jag något sämre start och som sagt så gick det inte att göra så mycket ute på banan, tappade även en plats på upploppetoch slutatde femma. Måste verkligen jobba på min spurt alltså!

I lördagens femma och söndagens jaktstart slutatde jag även femma, vilket gav en slutlig fjärdeplats i touren. Får ändå vara nöjd med den helgen för det var ett fall framåt återigen. 

Härnäst väntar lite träning och så siktar jag mot avslutningen i Sverige-cupen i Skellefteå (samtidigt som vc-avslutningen men det ska nog mycket till om jag ska få åka den) som jag gärna vill sopa hem!! Stabila tävlingar ska räcka, men det blir som alltid tufft. Har som bäst varit fyra i totalen som senior tidigare, och även om det inte är Sverige-cupen man vill vinna i första läget så är det bra prispengar och det sitter inte helt fel som plåster på såren. 

//Eve

Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode