Tre dagar kvar

17.11.2015 19:12


Tre dagar kvar till årets premiär, som min hjärna inte riktigt vill få in men jag jobbar på det. Det är nog hittills det år jag haft svårast att växla från träningssäsong till tävlingsäsong, brukar alltid tagga igång väldigt tidigt och läsa tävlingsplaner, planera och vara allmänt pepp. Nu är det svårare än nånsin att få in att det är dags att börja tävla, komma i form och vara på hugget, och jag vet inte varför. Har två anledningar som jag kan komma på, ett att det inte varit nån vinterkänsla att tala om och två, att jag tränat mer och mycket hela tiden så det tar lite tid att vänja både kropp och knopp att jag inte behöver ut och träna varje dag två pass och känna mig sliten, jobbet är gjort nu och det gäller att våga växla ner för att komma i rätt flow.
Samtidigt har jag valt att inte dra ner på träningen lika mycket nu in mot säsong som tidigare, dels då jag vet att det är en lång vinter och jag vill inte "sjåsa" upp tävlingarna nu lika mycket, och dels för att jag inte vill göra så stora förändringar inför tävling då jag tidigare upplevt att det kan vara lättare att prestera under en viss belastning. Men vi får se om det är rätt tänk, det vet man som vanligt bäst med facit i hand. 

Jag befinner mig redan sedan igår i Bruksvallarna, där vi är några från klubben som laddar i den fina fjällterrängen. Det snöade ymnigt hela gårdagen och inatt så idag var det verkligen skidpropaganda att vistas ute i spåren och väldigt underbart att få gå på natursnö och de längre spåren upp mot fjället istället för att snurra varv på varv i sockrig konstsnö som vi är vana nu. Sista fartpasset innan tävlingarna avverkades imorse och jag gjorde det lite halvlurigt för mig själv genom att köra klassiskt i väldigt dåliga spår, tror det kan bli en positiv upplevese på tävlingsdagen då (eller om det är dåliga spår så är man van ;). Det kändes helt ok bra, varken jättebra eller dåligt, som det ska ungefär :) Och även om jag inte har känt eller känner mig bättre än förra året så känner jag mig absolut inte sämre heller, men jag vet att jag har tränat bra och mer, så helt åt pipan ska det inte behöva gå! Den som lever får se.

Glöm inte att SVT sänder tävlingen lör-sön (inte fredagens) och håll tummarna!


Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode