Trippel

21.02.2016 21:01

Hej! 

Efter en mindre bra helg i Falun med resultat långt ifrån mina förhoppningar och hyfsat långt efter i tid också så styrde jag kosan hem till harmånger och mor och far. Angående uttagningen till vc så sa jag som det var att jag inte var i form och inte jättesugen på att tävla på världsnivå med den kroppen, blev uttagen som reserv iaf och det kändes på ett sätt skönt. Har kommit i en lite ny situation för mig nu efter den här vintern, det är inte kul att vara så långt efter när jag så många gånger vart topp 30 nu upptäckte jag i Falun. Ännu tråkigare när man inte kan sätta fingret på vad som gick dåligt. 

Det positiva i det hela var att jag fick vara hemma en hel vecka och ladda batterierna samt att jag kunde tävla i Sverige-cupen hemma i Hudik i helgen. Det var tre dagars tävlande med två korta klassiska lopp och sen en skate masstart. Första dagen var det kvällstävling, 3 km klassiskt på en relativt flack bana med en längre backe. Hade testat under veckan om jag skulle staka eller ej, var inställd på det innan men sen när jag tränade på banorna så var jag väldigt tveksam. När jag sen testade skidor innan tävlingen så kände jag "nä, jag ska nog staka idag" tänkte att det fick bära eller brista, jag var tvungen att testa och ville inte se nåt glida mig ur händerna för att jag inte vågade. Fick matchning på toppen av backen att jag ledde med 4 sek och då kände jag att det här går bra! Och det gjorde det ju, seger med 9 sek till slut. 

Dagen efter var det 6 km klassiskt på en lite tuffare bana, så nu funderade jag inte ens på staka. Det krävdes en rejäl uppvärmning för att få igång blodgenomströmningen i min träningsvärkiga rygg! Men under loppet kändes det bara bra och med bra skidor så kunde jag åka avslappnat och fint hela loppet, började med att köra ikapp Emma wiken som startade innan mig, sen i hon sig i rygg och pressade mig ända in i mål. Jobbigt! Men det blev en till seger med nästan halvminuten. :) idag, söndag, var det masstart och skate. Hade som plan att ta det lugnt i början och inte dra, det gick bra men sen när jag skulle försöka öka så ökade alla andra med, det sprack dock upp lite i backarna och jag och Frida erkers blev en tätduo som körde ilag in till spurten, och väl vid spurten var jag rätt glad att det var i hudik vi var, det upploppet har jag spurtat på förr om man säger så;) vet hur viktig farten är hela vägen, speciellt om man som jag kommer in som etta. Men, jag grejade det, igen!! Plus ett bergspris så i helgen har jag inte bara blivit nöjd och glad utan rik också ;D 

Nu är jag tillbaka i Östersund efter min lilla turné. Ha de! /Eve


Tillbaka

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode