Om mig

Namn: Evelina Settlin
Född: 5 juni 1992
Uppvuxen: Harmånger
Bor: Sollefteå
Klubbar: Hudiksvalls IF (längd), Nordanstig
FI (löpning), I21 IF (skidskytte)
Skidgymnasium: Sollefteå 2008-2012

Halvlångt om mig: Jag började åka skidor när jag var ca 10-11 år gammal i Jättendals IF, åkte några tävlingar och fastnade totalt för längdskidåkning. Enda intresset tidigare var hästar, red på Harmångers ridskola i många år, men skidåkningen tog så småningom över all tid. Jag har aldrig spelat fotboll eller deltagit i nån annan slags lagidrott, nej det är skidor som gällt för min del. Tack vare skidträningen så har det också blivit en hel del löptävlingar, med många fina framgångar.

Som 15-åring började jag tävla för Hudiksvalls IF, här fanns fler jämnåriga att tampas med på träningen och vi hade kul tillsammans. Jag är än idag kvar i HIF, som är en av Sveriges bästa klubbar, och har inga som helst planer på att lämna klubben. Ser verkligen fram emot vintrarna, då vi är ett riktigt härligt gäng ute på tävlingarna.
Som 16-åring sökte jag till skidgymnasium i Sollefteå, och kom in trots mycket hård konkurrens. Beslutet att tacka ja var självklart, och inte för att jag har testat så många andra skidgym, men jag tror att Sollefteå var det enda alternativet för min del. Jag vill bli skidåkare, å då tror jag att man har kommit rätt

Jag ingick inför säsongen 10/11 och 11/12 i SSF:s satsning TEAM 2015 Junior, (juniorlandslaget). Otroligt kul och förmånligt, med flera grymma läger! Också bland det roligaste som hänt mig å min karriär.
Har även fått chansen att representera Sverige under JVM två år i rad, i Otepää 2011 och Erzurum 2012. Fick i Estland placeringarna 9 (sprint), 42 (skiathlon), 4 (stafett) och i Turkiet Silver (sprint), Silver (stafett), 10 ( 5 km K) och 20 (skiathlon).
Det blev även en premiär i världscupen under 2012, sprint i Drammen. Gick inte vidare, men ändå riktigt kul att få vara med.

Som Senior har det nu blivit ett antal världscupstarter till, bland annat Tour de Ski 2013, med bästa resultatet en 11:e plats i sprint i dimmiga Oberhof, samt tre U23-VM. Alla har varit mer eller mindre stolpe ut formmässigt, bästa resultat blev sprinten i Val di Fiemme 2014 då jag var ca 5 cm från en finalplats, men slutade istället 7:a.
2015 räckte jag inte hela vägen till Falun, men fick istället chansen att representera Sverige i ännu ett U23-VM, nu i Almaty, KAZ. Bäst gick det i 10 km fritt där jag slutade fyra, bara sekunder från medalj.

Nu är jag för gammal för U23-VM så i vinter gäller det att hissa flaggan ordentligt och ta ett rejälare kliv uppöver för att få hänga med på nåt! Målet är att ta sig ut i världen.

//Eve

Evelina Settlin, eve.se(a)hotmail.com

Skapa en hemsida gratisWebnode